Categories
Ecoland Production

5 trucuri de înfrumusețare cu ajutorul apelor florale

Dacă te întrebai ce poți face să îți reîmprospătezi tenul și rutina de îmfrumusețare, află că apele florale pot deveni noua ta armă secretă împotriva pielii uscate, iritate și terne! Apele florale sunt 100% naturale și se formează în timpul distilării cu abur a materialului botanic folosit pentru crearea uleiurilor esențiale. Ce rămâne este o apa infuzată cu beneficiile plantelor inițiale și cu un miros demențial. Sunt extrem de versatile și pot fi folosite pentru mai multe lucruri decât ai putea crede. Cum? Haide să explorăm împreună cele mai utile 5 trucuri de înfrumusețare naturala, cu ajutorul apelor florale!

1. Tonere faciale naturale

Apele florale sunt o modalitate rapidă și ușoară de a experimenta beneficiile uleiurilor esențiale și pot fi folosite direct pe ten cu o dischetă de bumbac sau direct dintr-un flacon de tip spray, pentru o aplicare facilă. Apele florale hidratează și echilibrează nivelul pH-ului pielii, fiind o bună modalitate de a calma roșeața, acneea și arsurile solare. Produsul poate fi aplicat direct pe față imediat după curățare sau oricând în timpul zilei pentru un boost de revigorare și energie. 

Toate apele florale pot fi folosite ca toner facial, dar fiecare extract floral vine cu propriul său set unic de proprietăți benefice. Unele dintre cele mai populare ape florale ale tuturor timpurilor sunt apa de trandafir și cea de lavandă. Acestea au multiple întrebuințări iar mirosul lor incomparabil se află printre preferatele doamnelor. 

Apa florală de trandafir 

Se obține prin distilarea cu aburi a petalelor de trandafiri, având un miros specific de trandafir proaspăt. Este recomandat pentru întreținerea tenului matur, ajutând la limitarea apariției semnelor de îmbătrânire. Are un efect astringent, revigorant, tonifică și calmează pielea predispusă la roșeață. Trandafirul conferă tenului o strălucire frumoasă, este extrem de liniștitoare pentru pielea uscată sau sensibilă și este regeneratoare pentru pielea matură.

Apa florală de lavandă

 Este excelentă pentru calmarea și vindecarea pielii cu imperfecțiuni și iritații și poate fi folosită pentru toate tipurile de piele pentru a tonifica și împrospăta.

Apa florală de cistus 

O alegere perfectă pentru un ten matur. Produs obtinut prin distilarea cu aburi a crengutelor de cistus, aceasta prezintă un miros puternic, îmbietor, cu nota lemnoase. Prezintă un conținut bogat in polifenoli cu proprietati antioxidante si antiinflamatorii, fiind potrivit pentru combaterea efectelor imbatranirii, prevenirea aparitia ridurilor, calmarea pielii predispuse la roșeață.

Cremel și serumurile pot penetra pielea mai eficient dacă sunt aplicate pe pielea umezita în prealabil cu apa florală.

2. Tonic pentru scalp si păr

Apele florale ajută nu numai la condiționarea pielii, cât și a părului și scalpului. Tot ce trebuie să faci este să folosești apa florală preferată în clătirea finală după șamponare, pentru a vedea niște rezultate destul de uimitoare. 

Sunt multiple ape florale care pot fi folosite cu succes pentru păr:

Apele florale de mentă, cimbru sau busuioc ajută la reglarea producerii de sebum și au proprietăți cicatrizante și antifungice, făcându-le potrivite pentru scalpul cu tendință de îngrășare, cu mâncărimi dese sau chiar mătreață. Flaconul de tip spray le fac ușor de utilizat, aplicând substanța activă direct pe scalp, împărțind părul în șuvițe. Nu este nevoie să clătiți apele florale, nefiind iritante, dar dacă preferați să le folosiți tip tratament, înainte de șamponare, recomandăm ca produsul să stea pe piele minim 30 de minute.

Apa florală de busuioc este binecunoscută și pentru proprietățile antioxidante, de întărire a rădăcinii firului de păr, ajutând la prevenirea căderii acestuia..

Apa florală de mușetel și cea de lămâie sunt perfecte pentru părul blond sau șaten deschis, având proprietăți ce pot evidenția nuanțele luminoase ale părului. De asemenea, pot fi folosite cu succes ca bază pentru o mască de păr de deschidere a culorii părului, împreună cu miere, scorțișoară și ulei vegetal, cum ar fi cel de cocos sau avocado.

3. Deodorant

Când avem nevoie de un moment de reîmprospătare, putem folosi cu succes ape florale astringente, cu proprietăți antibacteriene.

În acest caz, amintim apa florală de lămâie, menta, cimbru și busuioc.

De asemenea, avem în vedere si apa florală de brad, ce are un miros proaspat, delicat si calmant, cu un efect benefic asupra circulației sângelui și muschii tensionați, perfect dupa o sesiune de fitness în sala de sport. Poate fi folosit cu success ca deodorant corporal, prin simpla pulverizare pe axile sau talpa piciorului. De asemenea, puteți Spraya lenjeria sau camera pentru un miros placut

4. Setter de machiaj

Apele florale vă pot ajuta să vă fixați machiajul pe tot parcursul zilei. Tot ce trebuie să faci este ca la finalul machiajului să pulverizați o brumă fină de apă florală de flori de portocal sau albăstrele, pentru a ajuta machiajul să reziste mai mult și pentru a contracara aspectul pudrat al feței. Apa va ajuta ca produsele de machiaj să creeze un melanj cu aspect natural și să reziste cu succes factorilor de mediu.

Apa florală de albăstrele este recomandată cu succes pentru ingrijirea ochilor obositi, iritati, umflati, având proprietăți calmante.

Apa de flori de portocal oferă luminozitate tenului, în timp ce te îmbie cu un parfum extraordinar! Un moment perfect de răsfăț.

5. Ingredient DIY pentru îngrijirea pielii

Apele florale pot fi folosite singure, amestecate împreună cu alte cosmetice sau chiar în produse naturale de frumusețe DIY (Do It Yourself), create chiar de tine!

Poți incorpora apa florală preferată în măști de argilă, exfoliante, creme sau loțiuni. Apele florale de lavandă și mușețel sunt grozave împreună, poate amestecate într-o cremă de bază simplă pentru a calma pielea inflamată, cu mâncărimi. 

Dacă aveți o arsură solară, puteți amesteca lavandă sau apa de trandafiri cu gel de aloe pentru o mască calmantă.