Categories
Ecoland Production

Ingrijirea naturală a pielii în timpul iernii

Climatul rece, aspru și aerul uscat din interior în timpul iernii pot lăsa pielea într-o formă mai puțin decât ideală. Pentru a-ți păstra pielea în formă maximă în timpul iernii rece și uscate, există câteva sfaturi de care poți ține cont în siguranță, cu ingrediente 100% naturale și beneficii multiple.

Într-adevăr, îngrijirea pielii în timpul iernii necesită puțin mai mult timp și efort suplimentar, deoarece condițiile sunt destul de extreme pentru bariera noastră de protecție delicată. Pielea este expusă la multipli agresori: aerul rece, vântul puternic, inclusiv soarele care se reflectă în zăpadă. Umiditatea scăzută, comună în climatele mai reci, fură din umiditatea pielii, evaporând apa și provocând iritarea pielii. 

De asemenea, diferențele mari de temperatură de la mediul extern la mediul locuinței noastre este un factor de stres. Nu e de mirare că pielea noastră devine deseori uscată, descuamată și cu mâncărimi. Odată cu uscarea pielii, aceasta se poate crăpa și sângera mai ușor.

Venim în ajutorul vostru cu câteva sfaturi ce va pot ajuta să preveniți agresarea pielii și să o mențineți sănătoasă și fericită în lunile geroase.

Hidratarea pielii corpului

Este o idee bună să evitați băile și dușurile lungi și să nu vă spălați corpul în mod excesiv. Exfolierea pielii, de asemenea, ar trebui făcută mai rar decât în lunile toride. Asigurați-vă că apa folosită este călduță, nu fierbinte, deoarece apa fierbinte este agresivă cu bariera cutanată și o va irita. După baie sau duș, usucă și hidratează pielea umedă, astfel vei păstra pielea sănătoasă și suplă.

In lunile geroase, uleiurile sunt cele mai potrivite de aplicat pe pielea umedă, pentru că acționează ca o formă de sigilare a umezelii in interiorul pielii. Un astfel de produs este uleiul de gălbenele, a cărui compoziție este obținută prin macerarea florilor de galbenele in ulei vegetal de floarea soarelui sau măsline, rezultând un produs bogat  in vitaminele A, E, D, K, polifenoli și seleniu. Acesta este folosit pentru îngrijirea pielii iarna datorită  proprietăților sale regenerante si emoliente, cicatrizante, antiinflamatoare, antioxidante.

Il recomandăm pentru pielea uscata si sensibila, pielea aspra, mancarime ale pielii, alergii, fisuri, rozacee, eczeme, degeraturi. Acesta poate fi folosit în siguranță și după epilat sau bărbierit, precum și pe pielea sensibilă a bebelușilor.

Pentru un efect de liniștire și relaxare, il poți folosi împreună cu uleiul esențial de lavandă sau portocale.

De asemenea, uleiul macerat de margarete poate fi folosit cu succes pe vergeturi și piele agresată, obosită, în mod special pentru femeile care au născut și vor să își recupereze elasticitatea pielii.

Protejarea tenului

https://gomagcdn.ro/domains/ecoland-production.ro/files/product/original/crema-hidratanta-cu-ulei-esential-de-lavanda-si-provitamina-b5-50-ml-547-2371.jpg

Să nu uităm de tenul nostru fragil, care merită la fel de multă hidratare ca pielea trupului. Cu toate acestea, nu foarte multe persoane sunt dispuse să folosească o cremă grasă, de teama încărcării porilor. In acest caz, recomandăm o cremă hidrantă cu ulei de lavandă și provitamina B5. Untul de Sheea din conținut are rolul de a ușura și calma senzatia de uscare, mâncărime și de strângere a pielii, hidratând-o în profunzime.

Uleiul esențial de lavandă este un bun regenerant cutanat pentru pielea afectată de răni ușoare, urticarii, intepaturi, avand efect cicatrizant și prevenind astfel inflamația porilor.

Provitamina B5 imbunătățeste hidratarea prin pătrunderea în straturile profunde ale pielii, fiind absorbita de celule si transformata acid pantotenic, care limiteaza deshidratarea pielii.

Crema hidratantă cu gălbenele pătrunde rapid și se absoarbe usor în piele, reușind să o păstreze supla și protejata de factorii de mediu.

Contracararea aerului uscat

Pentru a contracara efectele de uscare ale căldurii din interior, sugerăm folosirea unui umidificator. Puteți utiliza un model portabil sau unul care se integrează cu sistemul de încălzire existent. Noi recomandăm difuzoarele de uleiuri esențiale, prin simplul fapt că în timp ce apa este pulverizată în aer de acestea, uleiurile esențiale preferate pot încânta simțurile prin mirosul plăcut, dar și prin proprietățile benefice și curative.

De asemenea, hidratarea vine și din interior. Creșterea aportului de apă va ajuta la hidratarea pielii.

Imediat după hidratarea pielii cu crema și uleiuri, în special a zonelor uscate, cum ar fi mâinile, picioarele, coatele, genunchii și buzele, este benefic să acoperiți cu mănuși și șosete de bumbac pentru a menține hidratarea acestor zone și pe parcursul nopții.

Tratamentele de peste noapte sunt o modalitate excelentă de a revitaliza sau de a preveni uscarea pielii. Pielea ta va avea timpul necesar pentru a absorbi tratamentul și pentru a-ți oferi pielea de bebeluș pe care o meriți.

Materiale non-iritante

O regulă bună atunci când aveți de-a face cu orice problemă a pielii este să evitați purtarea materialelor dure. Dacă pielea de pe corp este foarte uscată, încercați să purtați țesături largi, confortabile, naturale pentru a reduce riscul de iritație suplimentară.

De asemenea, evitați să vă spălați hainele în detergenți obișnuiți. Căutați detergenți formulați pentru piele sensibilă, care nu vor conține substanțe chimice dure și parfumuri.

Nu uita de SPF

Acest lucru este destinat în mod special celor care locuiesc în locuri unde ninge abundent. Strălucirea de la soare și zăpadă pot dăuna pielii din jurul ochilor și pot cauza hiperpigmentare, linii fine și iritare. Așadar, ori de câte ori ieși afară, asigură-te că porți ochelari de soare de bună calitate cu protecție UV, alături de o cremă cu factor de protecție solară.

Nu uitați, pielea este mai fragilă în timpul iernii, așa că dacă aveți o afecțiune cutanată, cum ar fi eczema sau psoriazisul, asigurați-vă că evitați orice factori iritanți sau alergeni despre care știți că vă provoacă reacții neplăcute.

Spor la hidratare!

 “Doina Berescu, aromaterapeut & fondator Ecoland-Production”