Categories
Ecoland Production

Moleculele Aromatice Antivirale și Antimicrobiene Puternice

Uleiurile esențiale prin bogăția de molecule aromatice conținute sunt un răspuns relevant pentru infecțiile de natură virală. Deoarece virușii sunt  responsabili pentru patologii preponderant respiratorii , principalul punct de intrare fiind nazofaringian , am ales două exemple de preparate care pot constitui un real suport în acestă perioadă. Cu exemple concrete din școala franceză de aromaterapie științifică la care m-am format  doresc să va explic cum ne putem proteja cu ajutorul uleiurilor esențiale.

Este demonstrat faptul că coronavirusul SARS – Cov 2 pentru infecția Covid 19 este un virus ARN învelit de o membrană lipidică. Această membrană lipidică îi permite să treacă neobservat de apărarea imunitară. De aceea pentru a ataca un virus învelit este nevoie de un ingredient solubil în grăsime. Cele mai eficiente arme sunt uleiurile esențiale care penetrează foarte eficient în grăsimi.

Uleiurile esențiale actionează în mai multe moduri asupra virusului  SARS -Cov 2: la exterior destructurează învelișul  sau blochează accesul la celule legându-se de receptorii folosiți de virus iar la interior împiedică replicarea virusului.

Pentru a realiza acest lucru vă propunem preparatul de aromaterapie suport SARS-Cov 2” o formulă preluată de la aromaterapeutul  francez farmacist dr. Aude Maillard și adaptată pentru a facilita utilizarea. Această formulare  este o sinergie(amestec) din uleiurile esențiale de dafin, arbore de ceai, cimbru, copaiba diluate în ulei vegetal de Macadamia (sau chimen negru). Preparatul se aplică pe piele, la baza fosei nazale (câte 1-2 picături ) ori de căte ori ieșim în locuri aglomerate, dimineața câte 2 picături la încheietura mâinii sau pe piept de 2-3 ori pe zi, timp de 5-7 zile, câte 5 picături prin masaj ușor. Acest preparat nu este recomandat copiilor sub 7 ani, femeilor însărcinate și care alăptează, bolnavilor de epilepsie.

Virușii călătoresc prin aer și din acest motiv este bine să purificăm aerul din jur. O facem cu ajutorul uleiurilor esențiale prin difuzie atmeosferică cu ajutorul difuzoarelor (particule de apă cu molecule de uleiuri esențiale) sau a nebulizatoarelor (doar particule de uleiuri esențiale) câte 10-15 picături din amestec, de 2-3 ori pe zi, timp de 15-20 minute /difuzie.

În acest sens vă propunem o sinergie antimicrobiană care a format obiectul unui studiu de eficiență publicat de Universitatea Besancon din Franța  care a ajuns la concluzia că peste 60% din germenii patogeni dintr-o încăpere de 30 mp au dispărut după difuzarea acestei sinergii . Avem în compoziția acestei sinergii  uleiurile  esențiale de lavandă, rozmarin, cimbru și eucalipt.

De ce ulei esențial de lavandă ? Pentru că acesta poate ocupa un loc special în viața oricărei persoane, având un efect calmant, susținând sănătatea pe toate planurile echilibrând  organismul și sprijinind sistemului imunitar și pentru că are in compoziție intr-un procent semnificativ linaloolul.

De ce ulei esențial de rozmarin ? Antiinfecțios foarte eficient datorită conținutului său de alfa-pinen,1-8 cineol,borneol  este recomandat și în caz de circulație slabă, pentru palpitații, tensiune arterială scăzută, mâini și picioare reci având efect stimulator asupra inimii și asupra creierului cu efecte benefice pentru probleme de concentrare și debilitate nervoasă.De reținut că avem 3 chemotipuri diferite de ulei essential de rozmarin ,fiecare dinter acesta avănd indicații terapeutice diferite în cazul nostru Rosmarinus officinalis L.chemotip cineol fiind cel mai eficient.

De ce ulei esențial de cimbru ?Cu acțiune antiinfecțioasă puternică datorată prezenței din nou a linaloolului dar și a hidrocarburilor monoterpenice este de neînlocuit în infecțiile respiratorii fiind eficient atât pe germenii gram+ căt și pe germenii gram -.În plus  conferă curaj ,putere, voință și motivație și crește încrederea în sine întărind moralul la un nivel  profund, adăugând vigoare spirituală și fizică.

De ce ulei esențial de eucalipt ? Prin multe din variantele sale de chemotipuri de tipul eucalipt citriodora,eucalipt radiata,eucalipt smithii  are o activitate antivirală și antibactericidă validate prin multe studii fiind un ulei esențial la care se poate apela încă de la primele simptome de răceală,Mai mult , limpezește mintea și aduce claritate în gândire, fortifică din punct de vedere psihic și emoțional, reduce gândurile și emoțiile negative, fiind recomandat în caz de epuizare.

Ce au totuși aceste patru uleiuri esențiale în comun? Compoziția lor biochimică complexă care le oferă proprietăți antiinfecțioase remarcabile .