Categories
Ecoland Production

Uităm de grijile anotimpului rece cu ajutorul uleiurilor esențiale

În această perioadă organismul are nevoie de substanțe nutritive bogate în nutrienți pentru un optimum de energie Pentru a pregăti organismul în lupta cu răceala este important să întărim sistemul imunitar. Cum o putem facem ? Folosind uleiurile esențiale, o soluție pe care natura ne-o pune la dispoziție cu atâta generozitate în rezolvarea acestei probleme.

Trebuie să ținem cond de faptul că uleiurile esențiale fiind foarte concentrate în ingrediente active, nu sunt recomandate copiilor cu vârsta sub trei ani, femeilor însărcinate și celor care alăptează. Avem soluții și pentru aceste categorii de persoane, dar până atunci să folosim:

Uleiul esential de arbore de ceai(tea -tree): antiviral puternic, antiinfectios major și antibacterian cu spectru larg.

Uleiul esențial de lavandă: în amestec cu uleiul esențial de eucalipt luptă eficient împotriva infecțiilor de iarnă din categoria răcelilor,otitelor,sinuzitelor.

Uleiul esențial de ravintsara: recomandat în epidemiile virale ORl, gripă, aplicat la extremitățile corpului, la picioare și mâini, facilitează circulația și încălzește instantaneu.

Uleiul esențial de eucalipt chemotip radiata: decongestionează bronhiile, sinusurile și favorizează evacuarea secrețiilor, previne infecțiile ORL și stimulează sistemul imunitar.

Uleiul esențial de rozmarin în amestec cu uleiurile de eucalipt, menă și lămâie contrbuie semnificativ la curățarea tractului respirator.

Uleiul esențial de lămâie are rolul de a purifica aerul fiind util în răceli și combaterea virusului gripal deoarece întărește sistemul imunitar.

Le folosim individual sau în amestec în difuzie cu ajutorul difuzoarelor, aplicate pe piele cu ajutorul unui ulei vegetal, prin inhalație umedă (picături în bolul cu apă fiebinte și inspirăm) sau inhalație uscată (picături pe o batistă de unde inspirăm în timpul zilei).

Vă stăm la dispoziție cu sfaturi și propuneri de combinații de uleiuri.

Echipa Ecoland Production