Categories
Ecoland Production

Cum a luat nastere povestea Ecoland Production

Povestea Ecoland Production incepe in anul 2010 din pasiunea fondatorilor pentru natura si dorinta de a avea un stil de viata sanatos.

Despre inceputuri

Impreuna cu doamna Ing. Dr. Cercetator Maria Gonceariuc am cultivat la Botosani trei hibrizi de lavanda rezistenti la ger, iernare si seceta (cu o productie ridicata de ulei esential si o nota parfumerica deosebita), galbenele si roinita.

Astfel am inceput sa colaboram cu Institutul de Genetica, Fiziologie si Protectia Plantelor din cadrul Academiei Republicii Moldova care a omologat toate cele 5 plante cultivate si le-a inscris dupa doi ani de teste in Catalogul oficial al plantelor de cultura din Romania. Acel moment a dat nastere unei noi colaborari, cu Institutul de stat pentru testarea si inregistrarea soiurilor.

A urmat apoi achizitia unei instalatii moderne de obtinere a uleiurilor esentiale si a unei statii de tratare a apei ce asigura ca aburul rezultat din procesarea materiei prime sa fie curat si de calitate.

oate aceste utilaje aveau ca scop crearea unei game de produse naturale de calitate, fara conservanti.

De la culturi de plante la uleiuri esentiale si ape florale eco

Urmatorul pas a venit natural – productia cu ajutorul noilor utilaje a unei game de uleiuri esentiale si ape florale (hidrolati) autorizate sanitar si veterinar.

In anul 2019, patru dintre produsele din portofoliu (uleiurile esentiale de lavanda si menta si apele florale de lavanda si menta) au obtinut certificare ecologica.

De asemenea, aceste produse sunt certificate ca suplimente alimentare, au o inalta valoare terapeutica si pot fi administrate si intern.

Acesta a fost momentul in care am spus cu mandrie si recunostinta ca suntem singurul producator din Romania de produse de acest tip certificate ecologic, pe tot lantul de productie”.

ulei esential lavanda

Gama de produse

Astazi, gama Ecoland numara peste 30 de produse antibacteriene, cosmetice, aromatice si de ingrijire, obtinute din culturile ecologice de plante medicinale si aromatice proprii.

Categorii de produse:

Gel antibacterian pentru maini avand o formula bazata pe uleiuri esentiale de lavanda, in combinatie cu alcool 96%.

Ape florale/ Hidrolati destinate ingrijirii tenului derivate din uleiuri esentiale de brad, lavanda, menta, urzica, leustean, coada soricelului, trandafir, musetel, imortele, lophantus si liliac.

Uleiuri esentiale recomandate atat pentru uz intern cat si pentru uz extern, din culturi ecologice de brad, coada soricelului, lavanda, menta si lophantus.

Uleiuri vegetale (macerate) de arnica, galbenele si sunatoare, 100% naturale.

Produse cosmetice: crema de maini cu ulei esential de lavanda si crema nutritiva pentru ten si decolteu cu mix de uleiuri esentiale.

Stickul nazal este un instrument la indemana fiecaruia dintre noi, ce permite utilizarea cu usurinta a uleiurilor esentiale prin metoda inhalarii.

Se recomanda a fi utilizat când intram in spatii publice sau ori de cate ori este nevoie. Nu trebuie utilizat mai mult de 5-6 ori pe zi inspirand puternic pe fiecare nara timp de 10-15 secunde.

Produsele le gasiti in cadrul drogheriei Ecoland Production din Botosani, Piata Revolutie 11, bloc E1 parter si in magazinul online www.ecoland-production.ro.

Parteneriate si planuri de viitor

Am demarat un parteneriat cu Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice si Moleculare Cluj impreuna cu care am aplicat si pentru un proiect de cercetare pe analiza uleiului esential de lavanda.

Colaboram cu SCDA Buzau si incercam sa dezvoltam noi produse din plante omologate de catre acestia (lophantus anisatus).

La USAMV Iasi avem in urmarire trei lucrari de licenta pe uleiuri esentiale. Studentii fac pratica permanenta in cadrul fermei noastre si prticipa la evenimetele stiintifice si economice agricole la standul Ecoland Production (Agralim, Indagra, Sanatate din natura etc.).

Avem colaborari cu farmacisti independenti din tara care isi fac stadiul de cercetare doctorala pe uleiuri esentiale. Noi le oferim suportul nostru de experienta in cercetare (indrumator farmacist drd. Mihaela Bogdan- Viridis Cosmetics) sau in dezvoltarea unor produse naturale cu uleiuri esentiale cu inalta valoare terapeutica in cadrul laboratorului nostru de aromaterapie (indrumator farmacist cu competente in fitoterapie si aromaterapie Nicoleta Pohontu – Essencia NN).

Nu in ultimul rand, facem parte din membrii fondatori ai asociatiei de aromaterapie din tara si suntem membri in Asociatia ”Produs din Botosani” promovand valorile judetului nostru la diverse evenimente. Suntem membri in Asociatia Internationala a Producatorilor de Uleiuri Esentiale (IFEAT) si detinem certificate de calificare in aromaterapie la diverse scoli de specialitate si in agricultura ecologica.

Participare targuri de specialitate

In perioada 12-15.02.2020 Ecoland Production a fost prezenta alaturi de alte 21 de firme din Romania la cea mai importanta expozitie a produselor ecologice din lume: Targul international Biofach organizat in fiecare an in Germania la Nurnberg.

Prezenti cu 4 produse certificate ecologic – uleiul esential si apa florala de lavanda (lavandula angustifolia) si uleiul esential si apa florala de menta (mentha piperita) am raspuns intrebarilor si am oferit explicatii despre primele produse romanesti din acesta categorie care au certificare ecologica.

Uleiul esential de menta (mentha piperita) din soiul romanesc ,,Cristal,, creatia  Institutului de cercetari agricole de la Fundulea, in urma cu mai bine de 30 de ani, a avut un real succes fiind apreciata aroma deosebita si nota parfumerica ,fiind un ulei puternic dar in acelasi timp blind,, cum a fost caracterizat de catre un parfumer german .

Uleiul esential de lavanda  este produs din soiul lavandula angustifolia Moldoveanca 4 si este  creatia d-nei dr. dr ing. Gonceariu Maria si a colectivului Insitutului de Genetica, Fiziologie si Protectia Plantelor din cadrul Academiei  Republicii  Moldova.

Astfel am omologat acest soi in Romania alaturi de alte doua si producem un ulei esential apreciat atat in industria alimentara, cat si in cea a produselor cosmetice.

Ce caraterizeaza aceste soiuri este rezistenta deosebita la ger, la boli si aroma deosebit de puternica, florala, pe care o genereaza atat uleiul cat si apa florala.

Aceste produse sunt certificate ecologic ca suplimente alimentare si pot fi folosite in preparate culinare, ca aromatizanti dar pot fi luate si intern, conform protocoalelor utilizate in aromaterapie.

Arhiva articole