Categories
Ecoland Production

Apele florale si beneficiile lor

Apele florale pot fi folosite ca demachiant sau tonic pentru ten, pot fi adaugate in masti faciale, in preparate culinare sau in cada de baie.

Apele florale, cunoscute si sub numele de hidrolati, sunt produse secundare rezultate in urma procesului de distilare cu aburi a uleiurilor esentiale.

Cum alegem apa florala?

Ecoland Production are in portofoliu o gama de 11 ape florale obtinute prin prelucrarea in mod natural a plantelor provenite din culturile certificate ecologic proprii, fiecare dintre ele avand recomandari de utilizare specific. Apa florala nu creeaza depedenta si sensibilizare, este un produs controlat microbiologic cu pH de 8,4-8,8.

Apa florala/ Hidrolatul de lavanda are un efect purificator si astrigent pentru toate tipurile de piele si poate fi folosit ca demachiant sau prin vaporizare pe suprafata dorita. Ofera o stare de echilibru si relaxare daca este folosit in baia copiilor (cate 2-3 linguri), pentru eruptile pe piele si pe cele cauzate de scutec. Poate fi adaugat in deserturi, bauturi racoritoare, inghetata. Se recomanda pentru uz extern si intern.

Apa florala/ Hidrolatul de menta oferastare de prospetime pentru piele si corp si poate fi folosit pentru eliminarea senzatiei de picioare grele, ajuta la reglarea tulburarilor de natura digestiva si reduce senzatia de rau si greata la transportul cu masina. Se poate utiliza pentru vaporizarea in ambient, conferind o nota proaspata si racoroasa in incapere sau in bucatarie pentru aromatizarea bauturilor si a deserturilor. Se recomanda pentru uz extern si intern.

Apa florala/ Hidrolatul de liliac este benefica pentru piele, avand un efect astrigent si tonic. Se aplica prin vaporizare sau cu ajutorul unei dischete de bumbac. Prin pulverizarea in incapere aduce un sentiment de pace si echilibru. Nu este recomandata a fi utilizat la copii. Se recomanda pentru uz extern.

Apa florala/ Hidrolatul de brad cu miros proaspat, delicat si calmant are un efect benefic in momente de tristete sau depresie. Are proprietatea de a imbunatati circulatia sangelui, de a usura respiratia, poate fi folosit pentru articulatii si muschi tensionati, tonic pentru fata. Se poate folosi in cada de baie, pentru bai la picioare, pulverizare dupa barbierit, ca deodorant corporal, in apa pentru spalarea parului, spray pentru lenjerie sau pentru parfumarea camerei. Se recomanda pentru uz extern.

Apa florala/ Hidrolatul de urzica are un usor miros vegetal cu o nota de pamant. Este un produs cu efect fortifiant si remineralizant pentru piele, afectiuni ale scalpului si asupra caderii parului datorita vitaminelor B2 si B5, a acidului folic, a siliciului si zincului pe care le contine planta. Este un bun tonic capilar, are un efect astrigent, cicatrizant si tonic asupra pielii. Se foloseste prin vaporizare direct pe piele, prin incorporarea in sampoane si alte produse cosmetice sau direct pe par. Se recomanda pentru uz extern.

Apa florala/ Hidrolatul de leustean are proprietati de curatare si dezodorizare putand fi folosit ca demachiant natural sau sub brat si in orice zona a corpului predispusa la transpiratie. Amelioreaza retentia de apa, stimuleaza apetitul si constituie un bun suport pentru problemele digestive (o lingura intr-un pahar cu apa). Se recomanda pentru uz extern si intern.

Apa florala/ Hidrolatul din petale de flori de trandafiri are un miros prospat, dulce si se poate folosi pe piele (fata, gat, decolteu) avand un efect tonic, astrigent, racoritor, antiinflamator, tratand cu succes pielea matura, reactiile alergice, eruptiile cutanate, insolatiile. Se aplica prin vaporizare direct pe piele sau cu ajutorul unei dischete de bumbac. Se poate vaporiza in incaperi in situatie de crize, conflicte, pentru calmarea temperamentelor explozive, echilibrarea emotiilor. Este folosita cu succes in gastronomie in deserturile care contin zmeura capusuni, coacaze, in orezul cu lapte sau in sucurile de fructe. Se recomanda pentru uz extern si intern.

Apa florala/ Hidrolatul de coada soricelului se utilizeaza pe piele, fiind recomandata pentru ten acneic si gras, avand efect astringent. Poate fi folosit sub forma de compresa pentru persoane afectate de varice, pentru a racori corpul in caz de febra, pentru calmarea intepaturilor de insect sau ca dezinfectant. Se recomanda pentru uz extern.

Apa florala/ Hidrolatul de imortele are efect benefic in absorbtia hematoamelor interne si externe ca urmare a traumatismelor fizice, operatiilor si interventiilor dentare. Poate fi un bun activator limfatic si circulator in probleme venoase, varice, hemoroizi, cuperoza, contuzii, edeme si flebite. Se vaporizeaza pe zona afectata, se poate folosi la baie impreuna cu apele florale de trandafir, rozmarin, ienupar, se poate folosi sub forma de comprese, bai bucale sau intern cate 1-5 pahare de apa plata pe zi cu o lingurita de hidrolat in pahar. Se recomanda pentru uz extern si intern.

Apa florala/ Hidrolatul de musetel are un efect regenerant si calmant pentru pielea sensibila. Poate fi folosit cu succes la copiii mici, calmand reactiile nervoase, afectiunile cutanate, leziunile usoare si urticaria. Se recomanda pentru uz extern.

Apa florala/ hidrolatul de lophantus poate fi folosita pentru imbunatatirea digestiei, pentru sustinerea functiilor respiratorii avand si un usor efect sedativ, calmand si ameliorand durerile usoare de cap (o lingurita intr-un pahar cu apa calda). Ca aromatizant alimentar, avand o puternica aroma de anason, poate fi folosit la prepararea limonadei, a sucurilor naturale, a inghetatelor, a cockteilurilor, a sosurilor dulci sau a jeleurilor.

Produsele le gasiti in cadrul drogheriei Ecoland Production din Botosani, Piata Revolutie 11, bloc E1 parter (langa Ecomed) si pe https://www.ecoland-production.ro/.

Cum folosim apele florale in masti cosmetic?

Tonic anti-roşeaţă (ten sensibil)

Apa florala de de muşetel are rol de intarire si stranger a capilarelor. Adaugati o lingura de argila alba la 100ml de lichid. Lasati la infuzat peste noapte si folositi apa de la suprafata, dupa ce ati strecurat-o in prealabil. Tamponaţi apoi fata cu o discheta demachianta imbibata in solutia obtinuta, fara sa frecati, dimineata si seara.

Tonic pentru ten uscat

Puneti o lingura de argila alba peste 100ml de apa florala de musetel. Lasati peste noapte, apoi utilizati lichidul obtinut, strecurat sau nu. Imbibati o discheta de bumbac cu lotiunea obtinuta si aplicati pe ten dupa curatarea pielii. Pastrati flaconul la frigider.

Masca detoxifianta (ten normal si mixt)

Amestecati 3 linguri de argila verde, 2 linguri de apa florala de musetel si 1 lingurita de ulei de migdale dulci. La nevoie diluati cu apa. Aplicati masca pe fata, evitand conturul ochilor, si lasati-o sa actioneze timp de 10-15 minute. Clatiti cu apa calduta.

Cum se pastreaza apa florala?

A se pastra la loc racoros si intunecat. A se evita contactul cu ochii. Se pastreaza in frigider cu dopul bine inchis.

Arhiva articole

Sursa: https://www.csid.ro/beauty/ingrijire-frumusete/apele-florale-si-beneficiile-lor-pentru-piele-14893967